У Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Сурдулици отворена спортска сала

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас свечаном отварању спортске хале у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Сурдулици.

Свечаности су присуствовали и помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић,  председник Скупштине општине Сурдулица НовицаТончев, председница општине Александра Поповић и директор школе Владица Николић. Овим поводом уручене су и Светосавске награде најбољим ученицима и наставницима основних и средњих школа.

Министар Младен Шарчевић рекао је да је подршка деци и њиховим породицама током раног детињства један од приоритета Владе Републике Србије.

У складу са тим, данас, на задовољство свих нас, отварамо спортску халу у вашем крају. Пројекат изградње спортске хале, површине 2500 метара квадратних, реализован је уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и општине Сурдулица и сам пројекат вредан је 150.000.000 динара. Спортска хала са универзалном двораном, опремљена је најсавременијом опремом, и располаже са 800 седишта за посетиоце, намењена је за организацију свих спортских манифестација, рекао је Шарчевић.

Директор Основне школе”Јован Јованић Змај” Владица Николић оценио је да је овај спортски објекат од виталног значаја за школу и читаву општину.

Председник Скупштине општина Сурдулица Новица Тончев изразио је задовољство што је младим људима обезбеђена савремена хала.

Верујем да ћемо заједно прослављати само победе. И школске и спортске, изјавио је Новица Тончев.

Loading