ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У програм Школе за 21. век за развој капацитета школа укључило се још 15 основних школа

Помоћник министра просвете за дигитализацију Саша Стојановић и директорка Британског савета Клер Сирс уручили су данас представницима 15 основних школа  из Србије које су постале део пилот пројекат „Школе за 21. век“ микробит уређаје помоћу којих ће ученици моћи брзо и лако да савладају програмирање.

Реч је о регионалном програму у који је већ било укључено 10 школа из Србије  а чији је циљ развој  дигиталних вештина, вештина решавања проблема и критичког размишљања,

Овај пројекат је у складу са процесом дигитализације који спроводимо у Србији, рекао је помоћник министра просвете Саша Стојановић.

Он је оценио да је веома важно да ученици стекну практична знања.

Директорка Британског савета Клер Сирс рекла је да сама технологија, без учешћа наставника не може много да постигне.

Она је захвалила директорима и наставницима школа које су биле укључене у пројекат на показаном ентузијазму и посвећености коју су исказали.

Надам се да ћете и у будућности веровати у овај пројекат јер сте утабали пут за све остале школе, казала је она и додала да ће још 15 школа бити укључено у овај пројекат.

Реч је о регионалном програму подршке за развој капацитета школа у земљама Западног Балкана како би ученици могли да стекну вештине које су од суштинског значаја за остваривање позитивног доприноса култури и привреди 21. века.

Овај програм се спроводи паралелно са општим наставним планом и програмом у циљу развоја вештина као што су дигиталне вештине, вештине решавања проблема и критичког размишљања, које су ученицима неопходне за успешну каријеру на радном месту или за наставак образовања.

Овим програмом су обухваћене све основне школе широм Западног Балкана, а усмерен је на ученика узраста од 10 до 14 година.

Loading