ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Рачи отворен обновљени и дограђени вртић „Наша радост“

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас отварању реконструисане Предшколске установе „Наша радост“ у Рачи.

Ово је веома важна инвестицијa, која је омогућила да већи број деце може да похађа ову предшколску установу, тачније 140 деце више. Бенефите ће имати деца и њихови родитељи, као и запослени у овој предшколској установи“, рекао је он.

Почетком рада новог објекта, како је рекао, створени су савременији услови које ће омогућити квалитетнији рад са децом.

Дугујемо и захвалност Фондацији Новака Ђоковића која је опремила 9 соба овде како би саме собе биле опремљене најквалитетнијим и модерним намештајем“, истакао је министар.

Како је додао, циљ је да сваком детету буде обезбеђено безбрижно и безбедно детињство и добри услови за развој и одрастање, укључујући и квалитетно и доступно предшколско образовање.

Важно је у најранијем узрасту поставити добре основе васпитања и образовања. Како бисмо подигли квалитет предшколског образовања уведене су и основе новог предшколског програма Године узлета и константно се организују обуке за запослене у предшколским установама у различитим јединицама локалне самоуправе“, рекао је министар Ружић.

Министар је обишао и Основну школу „Карађорђе“ коју очекује реконструкција и доградња спортских хала и изградња вртића.

Loading