ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Средњој техничкој ПТТ школи још један дуални профил

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишао је данас Средњу техничку ПТТ школу у Београду у којој од ове школске године постоји нови профил по дуалном моделу – техничар поштанског саобраћаја и телекомуникационих услуга.

Ученици који се школују за ово занимање ће знања стицати и у ЈП „Пошта Србије“.

Уговор о сарадњи Средње техничке ПТТ школе и ЈП „Пошта Србије“ данас су у присуству министра Ружића потписали вршилац дужности директора тог јавног предузећа Зоран Ђорђевић и директор школе Горан Станојевић.

Министар Ружић истакао је да је веома важно да образовање држи корак са напретком и омогући ученицима брзо укључивање у свет рада.

Ружић је навео и да ова средња школа има традицију дугу више 60 година и да је у њој знање стекло више од 10.000 младих стручњака који су наставили да своје знање примењују у респектибилним домаћим и иностраним компанијама.

Од ове школске године на образовни профил Техничар поштанског саобраћаја и телекомуникационих услуга уписано је 30 ученика по дуалном моделу наставе и 30 по класичном моделу.

В.д директор ЈП „Пошта Србија“ Зоран Ђорђевић захвалио је министру Ружићу на спремности да се овај споразум реализује.

Захваљујући томе фактички већ од ове године имамо инструкторе у Пошти Србије који су спремни и сертификовани да овим младим људима држе обуке“, навео је он.

Loading