ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Сремској Митровици одржана Промоција националног модела дуалног и предузетничког образовања

 „Промоција националног модела дуалног и предузетничког образовања“ одржана је 13. јуна у Градској кући у Сремској Митровици, а на скупу је говорила и помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић.

 О вашем образовању не брине само образовни систем већ брине и Влада Републике Србије, Покрајинска влада и целокупни систем локалне самоуправе, рекла је она и додала да свака компанија жели младе образовне, креативне, компетентне и стручне људе.

Према њеним речима, они који су се определили за дуални модел образовања стећи ће квалитетна знања у образовним институцијама, а вештине у реалном радном окружењу односно у компанијама.

То је онај сегмент који је годинама фалио нашој земљи. То је она спона која је годинама недостајала како би привреда стала на ноге…Јако је битно доћи до сазнања да знање вреди. То можете проверити оног момента кад уђете у компаније и уверите се да све што сте учили вреди и то примените у струци, рекла је  Грујић.

Говорећи о моделу дуалног образовања који се примењује у Србији Грујић је рекла да се разликује од других модела дуалног образовања.

Разликује се зато што је заштићено опште образовање, јер знање и опште образовање су онај стуб знања који вас наводи на промишљање да морамо цео живот да се образујемо, подсетила је она.

Догађају су присуствовали представници школа и  ученици основних и средњих школа, као и представници локалне самоуправе, покрајинског секретаријата за образовање и компанија из Сремског округа.

Loading