ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У свим школама у Србији и даље непосредна настава

Од понедељка 14. марта 2022. године, у свим основним и средњим школама настава ће се одвијати по првом моделу односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, препоручује се употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица током боравка у школи у затвореним просторима. Потребно је наставити појачану примену мера опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању и дезинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ од 2. до 9. марта 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1854 (0.24%) оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, било je 3 (0.007%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 124 (0.31%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 11 (0.03%) групa у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

 

Loading