ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У току јавни позива за програме подршке Министарства у области научно истраживачког рада

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србије.

Студенти докторских студија на Јавни позив могу се пријавити до 19. фебруара 2021. године.

Министарство ће доделити, по овом Јавном позиву, укупно до 200 стипендија за различите научне области, а добитници стипендија биће укључени у рад акредитованих научноистраживачких организација.

Министарство је упутило и јавни позив студентима мастер и докторских академских студија, истраживачима и организацијама које се баве научно-истраживачким радом да се пријаве за стипендије и за финансијску подршку коју Министарство пружа у оквиру пет програма. Програми имају за циљ подстицање и развој кадрова за бављење научно-истаживачким радом. За реализацију подршке у оквиру ових пет програма Министарство је у буџету за 2021. годину обезбедило 817.939.400 динара.

У оквиру ових програма Министарство ће финансијски подржати 17 различитих активности студената, докторанада и истраживача међу којима су стипендирање студената докторских и мастер академских студија, младих истраживача, суфинансирање учешћа на научним скуповима, студијских боравака у иностранству, трошкове пријаве и одбране докторских дисертација истраживача и стипендиста Министарства, постдокторског усавршавања истраживача. Министарство ће издвојити средства и за набавку научне и стручне литературе из иностранства, издавање научних часописа и монографија, одржавање научних скупова и суфинансирање колективних чланарина у међународним научним удружењима и организацијама.

ПРЕУЗМИТЕ:

  • Јавни позив за стипендирање студената докторских академских студија и финансирање материјалних трошкова укључивања стипендисте у рад акредитованих научноистраживачких организација
Loading