ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У току јавна расправа о Нацрту закона о фонду за науку

У оквиру програма јавне расправе о Нацрту закона о фонду за науку Републике Србије у петак 14. септембра 2018. године у Српској академији наука и уметности у Београду одржана је друга јавна расправа.

Нацрт Закона о фонду за науку је побудио велико интересовање научне заједнице, али и шире стручне јавности. Расправи је поред већег броја истраживача, присуствовало и руководство САНУ, Универзитета у Београду, декани факултета, директори института,… За реч се јавило око 20 учесника, који су изнели своје примедбе, похвале, коментаре и сугестије. Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће са Радном групом која је припремила текст Нацрта пажљиво размотрити све коментаре и примедбе, и учинити напор да финални текст буде још квалитетнији и прецизнији.

Примедбе, предлози и сугестије се достављају Министарству просвете, науке и технолошког развоја на адресу: nauka@prosveta.gov.rs (у субјекту поруке навести „Нацрт закона о Фонду за науку Републике Србије“)  и то преко посебног обрасца који се може преузети на званичној интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Рок за подношење примедби и предлога је 24. септембар.

У име Министарства, о Нацрту закона о фонду за науку, као и амбијенту у коме се одвија цео законодавни процес говорио је државни секретар проф. др Владимир Поповић, који је и одговарао на постављена питања. Државни секретар Поповић је уједно и председавајући Радне групе која је припремила предлог Нацрта закона. Јавној расправи су присуствовали и државни секретар МПНТР проф. др Виктор Недовић, као и помоћници министра проф. др Тибор Сабо, др Саша Лазовић и проф. др Марија Кузмановић.

Loading