ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У току пријаве за најбољу технолошку иновацију

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је данас потписало уговор са Радио Телевизијом Србије о пословно програмској сарадњи у вези са промоцијом научне и иновационе делатности и медијском подршком такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији за 2017. годину.

Такмичење се организује уз инфраструктурну подршку Привредне коморе Србије,  Завода за заштиту интелектуалне својине и Иновационим фондом Републике Србије а све уз помоћ организационог тима задуженим за техничку реализацију са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко-металуршког факултета у Београду .

Тринаесту годину за редом Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Радио Телевизије Србије организује такмичење на коме могу учествовати сви становници Србије, независно од старосне, полне или образовне структуре, а једанаеста година како на њему могу учествовати и иноватори из Републике Српске, који су укључени у систем реализације такмичења.

Једини услов за потенцијалне такмичаре је да имају или иновацију која је завршена или бар иновативну идеју пред реализацијом, да окупе тим од најмање 3 члана и да имају јасну визију и капацитет да своју иновацију у будућности реализују кроз делатност неког постојећег или будућег малог предузећа.

Пријава и добијање свих информација се врши путем Интернета на адреси  www.inovacija.org .

Рок за пријаву иновација је  20. април 2017.,.

Почетни наградни фонд за ову годину износи 4.000.000 динара.

Финале такмичења са шест најбоље пласираних тимова по оцени рецензената и стручних жирија  биће, по традицији, одржано  у директном преносу из студија РТС, у четвртак  21.децембра 2017. од 20.00 часова.

Више детаља о такмичењу, сви заинтересовани могу пронаћи на адреси www.inovacija.org.

Loading