ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Власотинцу од ове године уведено дуално образовање

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Техничку школу у Власотинцу, у којој је ове школске године први пут уписан образовни профил индустријски механичар, по моделу дуалног образовања.

Вучић је том приликом исказао захвалност Влади Немачке на томе што је обезбедила финансијску помоћ да се тај профил уведе у школу, истакавши да нашој земљи недостају образовни профили попут вариоца, механичара, водоинсталатера. Председник Владе обишао је учионице и радионице и разговарао са ученицима.

На профилу индустријски механичар ове године се школује 30 ђака, а школа има укупно 495 ученика на пет смерова – машинство, грађевинарство, електротехника, економија и текстил.

Оснивање новог профила подржале су компаније „Елрад“, „Грунер“, „Младост“ и ливница „Витко“.

„Срећан сам што видим и вољу и жељу код ових младих људи. Њихови наставници и родитељи треба да се њима поносе, рекао jе премиjер и додао да од њих очекуjе, што су и показали, да буду вредни и успешни радници.Хвала вам jош jедном и желим вам jош много посла у Власотинцу“, поручио jе премијер Вучић.

Премијер је навео да Влада ради три обjекта у Власотинцу и прецизирао да су то реновирање школа и домова здравља и да да ће за то бити издвојено 86 милиона динара.

У првом разреду ученици Техничке школе раде у реновираној радионици у оквиру школе, у другом ће два дана седмично проводити у некој од компанија, док је у трећем разреду предвиђен рад у компанијама у трајању од три дана, рекао је директор школе Миливоје Ђорђевић.

Школу су обишли и амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман, директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја – саветник министра за дуално  образовање Габријела Грујић Гаврић, координатор за рад школских управа Јасмина Ђелић и помоћник министра за средње образовање Снежана Марковић.

 

 

Loading