ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У Врању без оболелих, а Власотинцe затварају вртиће због тестирања

Предшколскa установа „Наше дете“ из Врања отворила је свих осам вртића 11.05.2020. године. Установа има 1.800 деце уписане у целодневни боравак, а пријављен је долазак 500 малишана, док је од почетка недеље долазило између 120-130 деце.

Четири раднице су обавестиле своје непосредне руководиоце да су чланови њихове уже породице који су запослени у фабрици намештаја упућени да ураде тест на корона вирус. Директорка Установе је наложила руководиоцима организационих јединица у којима раде наведене раднице да не долазе на посао док се не утврди да су чланови њихових породица негативни на  COVID-19. У периоду док Установа није примала децу,  три раднице које су биле негативне на COVID-19 биле су у изолацији зато што су биле у блиском контакту са оболелима и оне не тренутно раде. Запослене ће пре почетка рада доставити потврду Завода за јавно здравље да је тест на корона вирус поново негативан.

Кризни штаб општине Власотинце донео је одлуку да предшколску установу,,Милка Диманић“ затвори, како би се урадило поновно тестирање свих запослених. Када ће бити отворени вртићи и који, јавност ће бити упозната током следеће недеље.

Loading