ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученици осмог разреда полагали тест из математике у оквиру пробног завршног испита

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић разговарала је данас са ученицима осмог разреда у ОШ „Веселин Маслеша“ у Београду, који су данас полагали математику у оквиру пробног завршног испита.

Министарка просвете пожелела је ученицима пуно успеха током пробног завршног испита и поручила им да тестове раде пажљиво и без треме.

Мој савет је да пре него што приступите решавању задатака који су пред вама, пажљиво прочитате упутства и текст задатка како бисте разумели шта се од вас очекује“, казала је она.

Министарка је објаснила да је циљ пробног завршног да ученике припреми и олакша им полагање  завршног испита који се одржава 17, 18. и 19. јуна.

Ученици су данас полагали тест из математике, док ће у суботу, 23. марта од 9 до 11 часова полагати тест из српског, односно, матерњег језика, а од 11.30 до 13.30 тест из одабраног предмета.

Ученици су се раније опредељивали који ће предмет полагати, а могли су да бирају између биологије, географије, историје, физике и хемије.  Након одржаног пробног испита, ученици имају могућност, да уколико се предомисле да промене предмет за полагање на завршном испиту. Промена предмета биће могућа од 8. до 11. априла.

 

 

Loading