ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученици основних школа имаће прилику да се боље упознају са атлетским дисциплинама

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и секретар Српског савеза професора физичког васпитања и спорта Милан Стошић потписали су данас Протокол о сарадњи на основу кога ће ученицима основних школа бити омогућено да се боље упознају са атлетским дисциплинама.

Министар Шарчевић указао је да је веома значајно да се деца у раном узрасту баве спортом и упознају са здравим стиловима живота.

Према његовим речима, у оквиру пројекта једносменског рада који се спроводи у скоро 300 школа  у понуди је 80 различитих програма, а ученици се увек определе за спорт.

Радећи на новој Стратегији образовања анализирали смо многе елементе. Једна од новина у систему је дизајнирање спортских гимназија што ће као пилот пројекат почети од септембра у шест градова – Суботица, Нови Сад, Ниш, Београд, Крагујевац и Ужице, рекао је министар.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да ће на основу потписаног Протокола ученици од првог до четвртог разреда основне школе имати прилику да се упознају са атлетским дисциплинама.

Између осталог, задатак Атлетског савеза Србије је  и да обучи око 600 наставника до почетка Светског првенства у атлетици 2022. године, рекао је он.

Милан Стошић из Српског савеза професора физичког васпитања и спорта захвалио је министру и ресорном министарству што су препознали значај тог удружења, наставника физичког и здравственог образовања, као и тог предмета.

Потписивању протокола су присуствовали и помоћник министра просвете за предшколско и основно образовање и васпитање Милан Пашић и саветник министра Милош Ковачевић.

 

Loading