ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученици Прве београдске гимназије домаћини ђацима са Косова и Метохије

Ученици Прве београдске гимназије биће до 20. маја домаћини ученицима из Гимназије у Косовској Митровици са чијом школом сарадња постоји од 2004. године.

Помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање Александар Пајић рекао је данас да је на Заједници гимназија Србије раније договорено да се велике и добре гимназије из централне Србије побратиме са гимназијама са Косова и Метохије.

Он је истакао да је ту идеју подржао и министар просвете Младен Шарчевић.

Деца су одушевљена. Министарство ће и дање подржавати овакве видове сарадње. Радићемо и на томе да средње стручне школе са територија централне Србије имају своје партнере, односно школе са којима ће најтешње сарађивати на Косову и Метохији, казао је Пајић на приредби коју су ученици из Прве београдске гимназије приредили у знак добродошлице ученицима из Косовске Митровице.

Директор Прве београдске гимназије Александар Андрејић рекао је данас да ученици из Косовске Митровице бораве у Београду од 17. до 20. маја и да су смештени у породицама ђака из ове београдске гимназије.

То је дугогодишња сарадња. Сарађујемо од 2004. године, рекао је он и додао да је иницијативу покренула заменица директора Прве београдске гимназије.

Андрејић је казао и да су ђаци Прве београдске гимназије неколико пута боравили код својих вршњака из Косовске Митровице.

Loading