ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ученици су наша елита, настављамо улагање у подизање квалитета образовања

Ученици који својим знањем освајају медаље на такмичењима широм света чине елиту наше земље и зато ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставити да улаже у подизање квалитета образовања у Србији, поручио је помоћник министра просвете за средње образовање и образовање одраслих Александар Пајић.

Пајић је данас разговарао са ученицима београдске Математичке гимназије и „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада који су на Међународној информатичкој олимпијади у Јапану, али и другим такмичењима освајали најсјајнија одличја.

Ви сте понос Србије и за вас ће врата свих институција увек бити отворена. Драго ми је да имамо такву децу која постижу најбоље резултате. Ви сте елита која представља Србију и Министарство просвете ће наставити да улаже у ваше образовање, истакао је Пајић и младим математичарима честитао постигнуте успехе у име министра просвете Младена Шарчевића и целог министарства.

Он је додао да га радује чињеница да најбољи српски ученици не долазе само из Математичке гимназије у Београду, већ да се математика и физика квалитетно уче и у гимназијама у Новом Саду, Нишу, Крагујевцу…

Директор Математичке гимназије Срђан Огњановић упоредио је најбоље математичаре са врхунским спортистима Новаком Ђоковићем и Иваном Шпановић, јер попут њих, улажу велики напор и одричу се многих ствари у животу како би постали шампиони.

Наши математичари остварују сјајне резултате. На пример, Београд се, по броју најбољих математичара, налази међу пет најбољих градова на свету. На последњем такмичењу били смо бољи и од Москве са све окружењем, а и сами знате колико има много већих градова у свету од Београда, нагласио је Огњановић.

У посети Министарству просвете данас су били освајачи сребрне и бронзаних медаља на такмичењу и Јапану Павле Мартиновић  и Алекса Милисављевић из Математичке гимназије, Тадија Шебез из гимназије „Јован Јовановић Змај“, као и освајачи златних, сребрних и бронзаних медаља са других међународних такмичења Јелена Иванчић, Алекса Милојевић, Јован Торомановић и Никола Павловић.

Loading