ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Удовички и Вербић у Фонду за иновациону делатност

Потпредседница Владе Републике Србије Кори Удовички и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић посетили су Фонд за иновациону делатност. Повод за ову посету био је сусрет са делегацијом Светске банке на челу са Анабелом Гонзалез, директорком сектора за трговину и конкурентност Светске банке у Вашингтону, као и и Делегацијом Европске уније у Републици Србији.

Представници 13 компанија представили су званичницима постигнуте резултате пројеката који су финансирани у оквиру програма финансирања Фонда за иновациону делатност. Свој успех представиле су компаније: Coprix Media, Екофунги, мБраинТраин, Eipix Entertainment, Еон Плус, Еuro Heat, NovelIC, Aggios Europe, Спик Брикет, Пројектинжењеринг Тим, Високи Вакуум, Techno Naiss Group и Срма-Зип.

Кроз овај пројекат Фонда за иновациону делатност који се спроводи у сарадњи са Светском банком, а финансира из средстава претприступне помоћи Европске уније (ИПА) у вредности од 8.4 милиона евра, до сада је уложено 6 милиона евра у компаније за развој иновативних пројеката широм Србије.

Loading