ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Уговор о трансформацији образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и директор компаније Microsoft за Србију и Црну Гору Жељко Вујиновић у петак, 12. децембра церемонијално су потписали Уговор о трансформацији образовања – „ЕТА“ (Education Transformation Agreement).

ЕТА уговором предвиђено је да наставници и школе у Србији могу бити равноправни учесници светских Microsoft програма кроз које су им доступне бесплатне обуке за коришћење ИКТ-а у образовању, размена лекција и идеја за наставнике, као и сарадња наших школа са другим образовним институцијама у свету

Уговор такође предвиђа да школе у Србији бесплатно користе Office 365услугу за наставнике и ученике.

Циљ уговора, који нема финансијску компоненту, је унапређење сарадње у области основног и средњошколског образовања и уједно је доказ посвећене сарадње Министарства просвете, науке и технолошког развоја са компанијом Microsoft.

„Компанија Microsoftи њен Развојни центар прави су пример да се у Србији захваљујући домаћем знању и образовању могу развијати софистицирани производи који се потом користе у читавом свету. Сарадња са овом компанијом у области образовања и уговор који данас потписујемо, за нас су веома значајни јер ће ученицима помоћи да стекну вештине из области информационо-комуникационих технологија преко потребних на тржишту рада“, рекао је министар Вербић поводом потписивања ЕТА уговора.

„Microsoft сарађује са свим релевантним институцијама, како би подржао програме и иницијативе које уводе технологију у учионице и у руке ученика, и које пружају подршку наставницима и школама у коришћењу технологија. Microsoft у Србији организује разне програме подршке образовању, улагања у младе талентоване људе како би им се омогућило да се интелектуално и професионално развијају у својој земљи“ изјавио је Жељко Вујиновић, директор компаније Microsoft за Србију и Црну Гору.

Loading