ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Улагање у образовање инвестиција у будућност

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић поручио је данас током обиласка новоизграђене Основне школе „Рајко Михајловић“ у селу Калиновац да ће се школски објекти обнављати у сваком граду у Србији и да ће услови за ђаке бити бољи.

Вучић је том приликом истакао да је изградња школе у овом селу код Уба коштала приближно девет милиона динара.
Председник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и министар омладине и спорта Вања Удовичић, претходно су данас обишли и Основну школу „Милан Муњас“ у општини Уб, где су присуствовали  потписивању уговора о извођењу радова на реконструкцији ове школе, који је вредан 21,4 милиона динара.
Премјер Вучић је објаснио да је овим уговором предвиђено да се до почетка наредне школске године поправе кров и делови пода школе, али и да се реконструишу тоалети, као и да се изгради један за децу са инвалидитетом.

Према његовим речима, уговор о реконструкцији матичне зграде школе, изграђене 1982. године, а коју похађа 1.139 ученика, међу којима су и деца са инвалидитетом, потписали су председник општине Уб Дарко Глишић и директор „Експорт универзала“, извођача радова, Александар Николић.

Премијер је указао на то да радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије, а средства потичу из Фонда солидарности ЕУ.  Он је такође указао на то да је предвиђено да радови почну 1. јуна ове године и да буду завршени до почетка септембра.

ОШ „Милан Муњас“ , као ОШ „Рајко Михајловић“ у селу Калиновац  добиле су од Министарства просвете, науке и технолошко развоја комплет Андрићевих дела за школску библиотеку , а од Министарства омладине и спорта лопте за фискултурну салу.

Loading