ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Улога образовања у развоју социјалне инклузије-идентификовање најчешћих изазова и примера добре праксе између Финске и Србије

 На позив  организације Деа Диа из Србије и Мировног института у Хелсинкијупредставници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Биљана Лајовић, Ксенија Лишчевић и Миља Кривокућа су учествовали на семинару „Улога образовања у развоју социјалне инклузије-идентификовање најчешћих изазова и примера добре праксе између Финске и Србије“ од 5.4-7.4.2018.

Семинар је реализован у организацији Мировног института у Хелсинкију и организације Деа Диа. Поред представника Министарства на семинару су учествовали представници Националне агенције за образовање у Финској, наставници као и представници организација цивилног друштва.

У оквиру семинара реализована је посета школи у Хелсинкију као и представљање рада школа у Коколи. Учесници су имали прилике да размене искуства у  заштити од насиља и дискриминације у образовању, као и да мапирају постојеће изазове у овој области.

Loading