ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Унапредити већ добру сарадњу Србије и Египта

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић  разоварао је данас са амбасадором Арапске Републике Египат у Србији Амром Алгувејлием. На састанку одржаном у Министарству, разговарало се о сарадњи две земље у области образовања и науке. 

Постоји обострани интерес Србије и Египта за унапређењем већ добрих билатералних односа. Постоји много разлога да нашу сарадњу у области просвете, науке и технологије подигнемо на виши ниво, рекао је министар Шарчевић, и додао да односе две земље  карактерише традиционално пријатељство јер су Београд и Каиро били оснивачи великог Покрета несврстаних који и данас постоји.

Амбасадор Амр Алгуввејли позвао је министра Шарчевића да посети Египат и учествује на Глобалном форуму о образовању и науци, који се одржава под покровитељством председника Египта, а на коме ће бити учесници из целог света. Том приликом предвиђено је да се потпише Меморандум о сарадњи између Министарства просвете, науке и технолошког развоја са министарствима доуниверзитетског образовања,  високог образовања и науке Египта.

Поред интереса за даљим унапређивањем сарадње, констатовано је да су присутне велике могућности да даљи развој у свим областима.

Састанку су присуствовали и државни секретар проф. др Владимир Поповић и помоћник министра проф. др Виктор Недовић.

 

Loading