ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Унапређење сарадње Србије и Бугарске у областима образовања и науке

На позив бугарског Министарства образовања и науке у Софији је 15. априла одржан састанак делегација српског и бугарског министарства.

Српско Министарсво просвете науке и технолошког развоја предводио је државни секретар проф. др Виктор Недовић, а бугарско заменица министра г-ђа Деница Сачева. Главна тема разговора је био програм сарадње у области образовања и науке. Договорени су конкретни кораци који треба да доведу до потисивања програма и отпочињања сарадње. Поред тога обављена је размена информација о реформама у овим областима у обе државе, о образовању на језицима мањина, дигитализацији наставних садржаја и пракси увођења Информатике и рачунарства као обавезбог предмета од петог разреда основне школе у Србији, указано на значај успостављања Фонда за науку и представљен развој Стратегије паметне специјализације. Бугарска страна је информисала о својим моделима увођења информационих и комункационих технологија и указала на значај дигиталне писмености код млађих нараштаја.

Поред проф. Недовића, српску делегацију су чинили помоћнца министра г-ђа Весна Недељковић, помоћник министра др Саша Лазовић и први саветник за политичка и конзуларна питања у амбасади Републике Србије у Бугарској, г-ђа Славица Панић.

Loading