ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Унапређење сарадње Србије и Турске

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Републике Турске у Републици Србији Танжуом Билгичем. Саговорници су оценили да је сарадња две државе на високом нивоу, али да има простора за унапређење.

„У току је рад на усаглашавању текста Програма сарадње у области образовања којим ће она бити проширена и конкретизована. Такође, постоји много простора да успоставимо сарадњу у области науке“, рекао је министар Шарчевић. Амбасадор Билгич је констатовао да су политички односи Турске и Србије на изузетно високом нивоу, док су економски на узлазној путањи. „Потребно је да и сарадња у области образовања прати тај ток и да се прошири на нове сегменте“, нагласио је амбасадор. Он је додао да је од претходника чуо за идеју да се турске компаније које послују у Србији укључе у дуално образовање, и истакао да је то веома добра идеја, идеја од које ће имати користи и ученици и компаније.

Осврнувши се на сарадњу у области размене студената и стипендирања студената за школовање у Турској, министар Шарчевић је истакао да постоји простор и за сарадњу и размену ученика на нивоу средњих школа, пре свега кроз пројекат Радост Европе.

Loading