ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Уницеф помаже у реформи предшколског образовања и васпитања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директорка Уницефа у Србији Ређина де Доминићис потписали су данас уговор вредан око 3,5 милиона евра чији је циљ ефикасна примена нових Основа програма предшколског образовања и васпитања.

Развој и увођење нових Основа програма кључни је реформски задатак у области предшколског васпитања и образовања у Србији, истакао је Шарчевић.

Министар је објаснио да је успешна примена нових Основа програма заснована, између осталог, на добро осмишљеном и ефикасном систему подршке, попут обука, приручника или размене стручњака, а које ће, на основу данас потписаног уговора, наредне три године да спроводи Уницеф.

Уницеф је изабран на основу постигнутих резултата и досадашњих искустава у реализацији заједничких пројеката и иницијатива. Сарадња Министарства и Уницефа на институционалном нивоу у претходном периоду дала је значајне резултате у развоју образовног система у Србији, рекао је Шарчевић.

Он је додао да је на овај могуће обезбедити наставак и стабилизацију већ покренутих реформских процеса у области предшколског образовања и васпитања, као и потребну подршку у спровођењу планираних активности.

Један од резултата сарадње биће 12.000 васпитача и 1.300 педагошких радника у основним школама обучених за примену нових Основа програма предшколског васпитања и образовања.

Loading