ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Универзитету у Београду остварио напредак на Шангајској листи

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је на успеху Универзитету у Београду, који је остварио напредак на Шангајској листи и заузео позицију између 401. и 500. места од рангираних 1000 универзитета у свету.

Честитам Универзитету у Београду напредак на Шангајској листи и позицију коју је заузео између 401. и 500. места од рангираних 1000 универзитета у свету. Овај успех је велико признање за Универзитет у Београду, али и потврда квалитета и резултата који су постигнути у високом образовању и науци. Један од њих је свакако и залагање наших научника који су квалитетом својих радова допринели да се наша позиција на овој престижној листи поправи у односу  на прошлу годину, али и  реформи које смо спровели у области науке и већег улаагња у развој научне инфраструктуре“, навео је министар Ружић, очекујући да у наредним годинама тај успех буде још бољи.

Он је навео да је уверен да ће овогодишњи успех бити подстицај и мотивација за наше научнике, али и научне институције.

Поносан сам на Универзитет у Београду и наше научне раднике. Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и до сада, подржаваће  развој високог образовања и науке и радити на унапређивању квалитета. Због тога верујем да ће у наредним годинама универзитети у Београду и Новом Саду поправити ранг на овој листи, а да ће  и остали наши универзитети ускоро наћи своје место на овој листи“, казао је министар.

Loading