ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Упутство за ученике за подношење пријаве на конкурсе за ученичке кредите и стипендије

Mинистарство просвете обавештава студенте и ученике да је Упутство за подношење пријаве на конкурсе за ученичке кредите и стипендије доступно  на адреси: https://kreditistipendije.prosveta.gov.rs

У складу са расписаним конкурсима за ученичке и студентске кредите и стипендије, пријава почиње најпре за ученике, од 2. септембра 2024.године, када ће Портал за пријаву за ученичке и студентске стипендије и кредите бити пуштен у рад.

Пријава за студенте почиње 1. октобра 2024. године.

У првој години употребе систем ће поједноставити подношење и обраду захтева за ученичке и студентске стипендије и кредите, док ће у наредним годинама бити развијан како би се поступак потпуно дигитализовао, смањили административни трошкови, употреба папирних докумената и омогућило праћење и од стране Министарства и од стране стипендиста.

Ипак, такав приступ захтева одређене законске измене које није било могуће спровести за овогодишњи конкурс, те ће пријављивање ове године бити спроведено комбиновано, електронски и у папиру. Овим ће поступак пријаве за ову годину бити делимично олакшан и значајно ефикасније спроведен.

На годишњем нивоу више од 45.000 студената и ученика конкурише за кредите или стипендије. Министарство просвете одобри око 30.000 стипендија и кредита.

 

 

Loading