ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Уручене вредне донације компаније Хуавеј техничким факултетима

Kомпанија Хуавеј у циљу подршке младим талентима да развију своје потенцијале у информационо-комуникационој области, донирала је вредну опрему техничким факултетима у Београду и Нишу и потписала нове споразуме о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом. Електротехнички факултет у Београду унапредиће свој рад уз помоћ нове савремене бежичне технологије у вредности од готово 100 хиљада евра, док је Електронски факултет у Нишу добио нову техничку опрему чија вредност износи више од 70 хиљада евра.

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, истакао је значај потписаних споразума о сарадњи и уговора о донацији.

Данас су потписани ови важни споразуми који ће унапредити систем високог образовања у Србији. Захваљујући овој донацији компаније Хуавеј која ће дати вредну опрему Електротехничком факултету у Београду и Електронском факултету у Нишу, студенти ће моћи да унапреде квалитет учења, а професори ће имати боље услове за рад. Такође, веома су важни и споразуми који ће допринети размени знања и унапредити рад на заједничким пројектима, кроз побољшање дигиталних компетенција младих, рекао је министар Ружић.

Он је навео да је заједнички циљ свих нас да улажемо у побољшање квалитета високог образовања, како би студенти након завршетка студија били спремнији за тржиште рада.

Захвални смо компанији Хуавеј која је као друштвено одговорна компанија препознала потребе ових факултета и одлучила да донира ову вредну опрему. Повезивање и сарадња науке и образовања са привредом су од изузетног значаја“, истакао је Ружић.

Директор компаније Хуавеј у Србији Чен Чен, уручио је донације и потписао споразуме о сарадњи и истакао да је Хуавеј посвећен улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

Пандемија је отежала рад свих образовних установа у Србији и суочила како професоре, тако и студенте, са новим изазовима онлине наставе. Верујемо да ће ове донације у виду техничке опреме и бежичне технологије олакшати њихов рад у наредном периоду. Поносни смо и на потписане споразуме о сарадњи који ће допринети размени знања стручњака из области вештачке технологије, али и омогућити реализовање нових сјајних пројеката који су пред нама. Надамо се да ћемо на овај начин побољшати дигиталне вештине младих и подстаћи их да пронађу страст према науци и спремност да је истражују. Kомпанија Хуавеј усмерена је на неговање ИКТ талената, а све у циљу да ојачамо разумевање и интересовање за ову индустрију и да на тај начин младе охрабримо да постану део дигиталног света„, истакао је Чен Чен и додао да је образовање, које је данас уско повезано са коришћењем најмодернијих технологија, најважнији ресурс за будућност.

Нови споразуми о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и Kриминалистичко-полицијским универзитетом допринеће размени знања, вештина и искуства наставника, сарадника и истакнутих стручњака из области вештачке интелигенције. Омогућиће реализовање заједничких научних и других пројеката, извођење предавања, семинара, обука, стручне праксе, али и размену научно-стручне литературе.

У свом досадашњем раду, компанија Хуавеј континуирано је посвећена улагању у образовање и развијању младих талената у области информационо-комуникационих технологија кроз разне пројекте.

Loading