ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Уручени кључеви станова младим научницима и уметницима

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и председник УО Фондације за решавање стамбених потреба младих научних радника Универзитета у Београду и проректор за финансије БУ проф. др Миодраг Поповић уручили су данас кључеве младим научним радницима и младим уметницима, будућим станарима објекта 3Б Универзитетског насеља у Блоку 32 на Новом Београду.

„Ово је изузетан тренутак и за нашу научну заједницу , као и за породице научника, јер овај тренутак смо чекали 11 пуних година“, рекао је министар Вербић.

Министар Вербић, кључеве је уручио Софији Стефановић, нашој научници чији је научни пројекат, по први пут у историји српске науке, Европски истраживачки савет уврстио међу најизврсније истраживачке подухвате у Европи.

Честитајући новим станарима Блока 32, министар Вербић се захвалио Фондацији за станове за младе истраживаче и Јединици за управљање пројектима на раду који је уложен.

У прва два објеката у овом блоку решено је стамбено питање 296 породица, а са усељењем у објекат 3Б биће решено стамбено питање 430 породица младих научних радника Универзитета у Београду.

Миодраг Поповић, председник УО Фондације, навео је да је „циљ Фондације да реши стамбене проблеме младих научних радника Универзитета у Београду, Универзитета уметности, запослених научних радника на институтима који су регистровани код министарства, као и младих уметника запослених у институцијама културе од националног интереса.

На овој локацији предвиђена је изградња Универзитетског насеља које садржи 815 станова смештених у 7 стамбено-пословних објеката. Како је објаснио Поповић, први објекат са 162 стана усељен је 2004. године, други са 134 стана усељен је 2008, а у трећи, такође са 134 стана усељен је данас. У име станара захвалио се Жељко Томановић са Биолошког факултета, уз напомену да ће бити знатно лакше посветити се научном истраживању када може да се ради у свом стану.

Loading