ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Уручена интерактивна табла вртићу „Бисер“ на Новом Београду

Вртићу „Бисер“ Предшколске установе „11 април“ на Новом Београду, у четвртак, 25. децембра 2014. године уручена је „паметна табла“. Уручивању табле присуствовали су помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање одраслих мр Љубиша Антонијевић, представник удружења српско-турских привредника „SITA“, директор и сарадници образовног система „Бејза“ као и представници фирме „COMUTEL“ која је пружила неопходну техничку подршку.

Помоћник министра мр Љубиша Антонијевић нагласио је да циљ ове акције јесте да оснаже установе техничком подршком, која ће омогућити деци квалитетнији и креативнији процес сазнавања и учења, а васпитачима помоћи да квалитетније изводе предшколски програм и унапређују лични и професионални развој.

Директор установе Јелена Дубљевић, захвалила се донаторима на поклону речима да је „у данашње време сваки поклон драгоцен, али за установу „Бисер“ је овај поклон прави дијамант коме се највише радују деца и васпитачи.“

Предшколска група деце извела је музички програм и занимљиво такмичење у знању управо помоћу паметне табле, не кријући радост и задовољство. Министарство просвете, науке и технолошког развоја примило је донацију осам школских интерактивних табли, увезених из Републике Турске, од стране привредне организације „SITA“, фирме „COMUTEL“ и Приватне основне школе „Бејза“. Интерактивне табле, користиће се искључиво у наставне сврхе, и биће додељене предшколским установама и основним школама у Републици Србији, ради развоја и унапређивања образовно-васпитног процеса у установама. Министарство изражава захвалност донаторима који су вредним поклоном допринели развоју и унапређивању система образовања и васпитања.

Loading