ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ускоро реконструкција школског центра у Сенти

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас у Сенти Основну школу ”Турзо Лајош” у којој су у току радови на поправци крова и централне фасаде.

Том приликом министар је поновио да обнова школских објеката представља значајан део улагања у образовање. За санацију дела установе издвојено је 16 милиона динара, а у плану је и комплентна реконструкција школе посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Министар се током посете Сенти састао са председником општине Рудлофом Цегледијем, посетио издвојено одељење Основне школе ”Стеван Сремац” у Торњошу и заједно са директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем обишао зграду коју деле три средње школе, Гимназија , Медицинска школа и Економско-трговинска школа.

Сента има једно добро решење, које смо предвидели новим законом, а то је школски центар, јер је потпуно природно да сви средњошколци буду заједно, како би све ресурсе могли да користе равноправно, као и професорски кадар, рекао је министар Шарчевић. Он је додао да је зграда јако стара и да се услови рада морају побољшати.

Радови на обнови школе почињу крајем јануара и требало би да се заврше до септембра, рекао је директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић. Он је указао да се обновом у многоме унапређују услови у овој установи, прецизирајући да се унапређује функционалност, енергетска ефикасност, као и безбедност и комфор будућих генерација.

Тражимо начин да обезбедимо и одржив начин грејања, који представља велики проблем, рекао је Благојевић и истакао да се нада да ће у томе успети до краја следеће године.

Влада републике Србије је укупно издвојила 169 милиона динара за комплетну реконструкцију, док је Влада Републике Мађарске уложила 47 милиона.

Loading