ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Успешно завршен први модул обуке за инклузивно образовање

У оквиру пројекта „Унапређени равноправни приступ и завршавање предуниверзитетског образовања за децу којој је потребна додатна образовна подршка – Учимо сви заједно”), који спроводе Министарство просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ уз подршку Делегације Европске уније у Србији, реализује се онлајн обука „Наставници као носиоци квалитетног образовања за сву децу“. Циљ обуке је унапређивање компетенција наставника за инклузивно образовање и примену  савремених принципа инклузивне педагогије.

Обука је решењем министра акредитована као програм обуке од јавног интереса и постављена је на Национални образовни портал Завода за унапређивање образовања и васпитања.

До сада је у овај програм обуке укључено 4037 запослених из 200 школа са целе територија Републике Србије које учествују у пројекту, док је до сада обуку успешно завршило 3414 учесника, чиме је систем образовања додатно оснажен да сваком детету обезбеди квалитетно инклузивно образовање засновано на савременим принципима и начелу једнаких могућности .

У духу пројекте „Учимо сви заједно“, и посвећености система образовања развоју, добробити и образовној и социјалној инклузији сваког детета, сви учесници који су завршили овај први модул у наредном периоду ће наставити да се стручно усавршавају у области инклузивног образовања кроз још два модула обуке, чиме ће до краја пројекта остварити укупно 64  акредитована бода стручног усавршавања.

Loading