ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Више места за предшколце у Инђији

О приоритетима развоја образовано-васпитних установа у Инђији данас су разговарали министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и председник Општине Инђија Владимир Гак.

На састанку одржаном у Инђији, представници локалне самоуправе истакли су проблем недостатка капацитета у вртићима и нагласили да улажу велике напоре у настојању да повећају исте,  како кроз  проширење постојећих објеката, тако и кроз градњу новог. С тим у вези, министар Шарчевић је поручио да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја  настојати да помогне у решавању проблема, можда кроз средства Светске банке намењена повећању обухвата броја деце у области ране писмености. ,,Када цео систем доведемо у ред новац ћемо рационално и контролосано трошити, па ћемо имати и више средстава за улагања у нове објекте”, рекао је министар.

Саговорници су се сложили да би требало бише инсистирати на дуалном образовању.

,,Инђија стоји на курсу дуалног образовања јер је управо мањак практичних знања оно што деци недостаје по завршетку школе. Важно је да се деца школују за посао, а на нама је, као локалној самоуправи,  да обезбедимо нова радна места”, рекао је Владимир Гак.

 

 

Loading