ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Војводина: улагање у образовање

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Новом Саду са председником Владе АП Војводина Игором Мировићем и директором Канцеларије за управљање јавним улагањима Марком Благојевићем о улагањима у установе образовања на територији Војводине.

Подсетивши да су покрајинске власти усвојиле трогодишњи план обнове основних и средњих школа премијер АП Војводина Игор Мировић предложио је да се успостави ефикасан механизам сарадње и размене информација између покрајинских органа, Министарства и Канцеларије за управљање јавним улагањима, како би обнова била ефикаснија. ”Потребно је да ускладимо кораке и сарадњу операционализујемо због бољих резултата ”, нагласио је Мировић.

Министар Шарчевић је подржао идеју и истакао да Министарство већ има интензивну сарадњу са Канцеларијом  како би се знали и приоритети и планови обнове објеката.

Проблем недостатка пројектне документације предочио је директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић. Он каже да на списку Канцеларије постоји 80 објеката, образовних и здравствених,  чија обнова ће почети по завршетку пројектне документације. Благојевић је прецизирао да се раније радило на принципу да се поправља само оно што је неопходно.” Ако је кров прокишњавао, поправљан је само кров. Сада се ради другачије. Објекти се детаљно обнављају и то тако да у наредне две деценије нема потребе за радовима”, рекао је Благојевић.

Иначе, почело је спровођење план заједничке  обнове образовних установа који је договорен на седници републичке и покрајинске владе. За мање од недељу дана почела је  обнова три школе, по једне у Пландишту, Врбасу и Госпођинцима.

 

Loading