ЋИРИЛИЦА | LATINICA

За боље услове студирања студената са хендикепом

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Удружења студената са хендикепом, Универзитетског центра за студенте са хендикепом Универзитета у Београду, Канцеларије Еразмус Мундус и Студентског центра Београд, на састанку одржаном у Министарству, разговарали су о могућностима и начинима како да се побољша и унапреди положај студената са хендикепом.

Представници студената са хендикепом изнели су проблеме са којима се сусрећу приликом уписа на студије, а говорили су и о условима студирања, смештаја и исхране у установама студентског стандарда.

На састанку је договорено да се прикупе искуства европских земаља у решавању питања са којима се сусрећу студенти са хендикепом.

Такође, представници студената са хендикепом, како је договорено, доставиће Министарству теме, предлоге решења, као и примере добре праксе у циљу решавања отворених питања са којима се они свакодневно сусрећу. Крајем месеца биће одржан нови састанак на коме ће се дискутовати о даљим корацима који би омогућили да сви студенти са хендикепом имају једнаке услове студирања у Републици Србији.

 

Loading