ЋИРИЛИЦА | LATINICA

За најбоље – посао

Два одељења средње трговачке школе у Београду , са укупно 55 ђака крећу у трогодишњи програм дуалног образовања који се реализује у „Макси“ супермаркетима. Компанија „ Делез Србија“, власник „Макси“ супермаркета, обезбедила је за ђаке најбоље менторе у области трговине робом широке потрошње, као и месечну надокнаду у износу од 5.000 хиљада динара током трајања наставе. За најбоље је најављено и запослење.

Учешће у пројекту развоја дуалног образовања „Делез Србија“ остварује уз подршку Привредне коморе Србије и Привредне коморе Аустрије, „Адвантаге Аустриа“, као и Аустријске развојне агенције АДА, а у складу са наставним планом и програмом који је одобрило Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Саветник министра Габријела Грујић  изјавила је да нема ништа лепше од улагања у образовање и да ће дуалним образовањем наша деца по први пут учити у реалном радном окружењу. Окупљенима су се обратили министар трговине Расим Љајић и председник привредне коморе Марко Чадеж. Министар Љајић је том приликом истакао да је дуални систем образовања најбоља веза привреде и образовања и да на практичном примеру можемо да покажемо све предности овог система.

Loading