ЋИРИЛИЦА | LATINICA

За најуспешније тимове у пројекту пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“ наградни излет у Тршић

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је најуспешнијим школским тимовима у оквиру пројекта „Улога ученика у заштити животне средине“ наградни излет у Тршић и посету Научно-образовном центру Вук Караџић.

Ученици су имали су прилику да обиђу Вукову кућу и Музеј језика и писма, а учествовали су и у радионицама лепог писања и старих заната.

У име Министарства просвете, науке и технолошког развоја домаћин ученицима био је представник Школске управе Ваљево Дражан Милосављевић, који је изразио захвалност Научно-образовном културном центру на изузетном гостопримству.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Министарство заштите животне средине покренули су пилот пројекат „Улога ученика у заштити животне средине“ да би ученицима још више указали на ову важну тему и мотивисали их да на активан и квалитетан начин уче о екологији.

Такође, овим значајним пројектом, кроз заједнички рад наставника, ученика, родитеља и представника локалне заједнице, доприноси се побољшању квалитета животне средине и подстичу се и други на мудро и рационално коришћење природних ресурса са циљем заштите и очувања природе, животне средине и еколошке етике.

У школској 2021/2022. години, овај пилот пројекат реализује се у по једној основној школи на територији 29 јединица локалне самоуправе, односно у 29 основних школа широм Србије.

План је да улога и резултати сваке школе, која је учествовала у овом пројекту, буду промовисани као примери добре праксе из којих садашњи и будући ученици свих школа, као и родитељи и чланови шире друштвене заједнице могу много да науче.

Loading