ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Започета доградња вртића у Пећинцима

Министаркa просвете проф. др Славицa Ђукић Дејановић и председник  општине Пећинци, Синиша Ђокић, положили су камен темељац за објекат у оквиру ПУ „Влада Обрадовић Камени“ у овој општини.Министарка Ђукић Дејановић изјавила је да је Влада Републике Србије посвећена унапређењу квалитета и модернизацији образовања и стварању квалитетнијих услова за рад и учење.
Образовање има посебно важно место, а то доказујемо и данас доградњом вртића у Пећинцима, уз инвестицију вредну више од 45 милиона динара, која ће омогућити проширење постојећег објекта за 550 метара квадратних чиме ће бити обезбеђено додатних 80 нових места за децу“, изјавила је министарка просвете.
Она је навела и да је планирана изградња укупно 23 објекта у 22 локалне самоуправе, као и адаптација и опремање соба чиме ће се обезбедити додатних 11.000 места за малишане у вртићима широм Србије.
На овај начин пружа се подршка локалној самоуправи, али родитељима и деци“, истакла је министарка, која је претходно посетила Шимановце и објекат у оквиру ПУ „Влада Обрадовић Камени“, где је обишла 10 соба које су опремљене у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање.“
Министарство просвете, такође, кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, пружа системску подршку унапређивању квалитета система предшколског васпитања и образовања у Републици Србији.Председник  општине Пећинци Синиша Ђокић изјавио је да  данас почиње реализација инвестиције која ће означити крај листа чекања за упис у вртић у Пећинцима.
Ускоро почињемо реконструкцију и доградњу вртића у Обрежу и када ове две инвестиције буду завршене, више нећемо имати листе чекања нигде на територији наше општине, а сви родитељи који то желе моћи ће да упишу дете у вртић. Деца су нам приоритет и због тога много улажемо у образовно васпитне објекте. Само у последњих неколико година изграђени су нови вртићи у Шимановцима и Купинову, а комплетно реконструисани у Карловчићу, Брестачу и Огару. Циљ нам је да родитељима олакшамо одгајање деце и због тога је од ове године боравак у вртићу потпуно бесплатан за сву децу“, изјавио је председник  општине Пећинци Синиша Ђокић.
У оквиру додатног опремања предшколских установа, ПУ из Пећинаца добила је и комплет ИКТ опреме вредне скоро  140.000 динара, као и ниски мобилни намештај у вредности од око 215.000 динара.Министарство просвете у сарадњи са Светском банком у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, вредности 47 милиона евра, спроводи изградњу нових, доградњу, адаптацију и опремање постојећих објеката на територији Србије.До сада је изграђено 9 вртића, док је у току градња још 14 објеката. Такође, кроз Пројекат је до сада у преко 70 јединица локалне самоуправе адаптирано и опремљено скоро 300 вртићких соба за полудневни и целодневни боравак за више од 6000 малишана.  
Loading