ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Затворен је ПРОМИС – први позив за подношење пројеката Фонда за науку

Први позив за подношење пројекта који је расписао Фонд за науку Републике Србије за Програм за изврсне пројекте младих истраживача (ПРОМИС) је званично затворен.

На портал еУправе је пристигло 585 пријава пројеката из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Бора, Чачка, Косовске Митровице, Новог Пазара и Сремске Каменице.

На основу анализе носилаца реализације, 372 предлога пројеката су поднели руководиоци са факултета, 203 руководиоци са института, а 10 пројеката са интегрисаних универзитета.

Када је у питању расподела према областима, 31,36% пријава су из области техничко-технолошких наука, 27% из области природно-математичких наука, 16,75% из друштвених наука, 12,55% из медицинских наука, 9,55% из биотехничких наука и 2,79% из хуманистичких наука.

Пристигле пријаве и исправност пројектне документације се тренутно проверавају, након чега ће учесници бити обавештени о статусу предлога пројекта.

О даљим корацима ће сви учесници Програма бити обавештавани путем сајта www.fondzanauku.gov.rs, као и кроз остале канале комуникација Фонда за науку Републике Србије.

Предлози пројеката који прођу административну проверу се упућују на евалуацију код независних рецензената, и уколико су задовољили критеријуме Изврсности, Утицаја и Реализације, квалификују се за други степен евалуације који укључује презентацију пред члановима Програмског одбора за евалуацију пројеката.

Loading