ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Teacher sitting in classroom

Зелено светло за попуњавање 1.312 упражњених радних места на неодређено време у просвети

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће основне и средње школе у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос у установама образовања за попуњавање 1.312 слободних, упражњених радних места са најмање 30 одсто ангажовања, чиме се реализује седма А (7а) фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

У последње четири године захваљујући овим одлукама посао за стално добило је више од 22.600 запослених у установама образовања. Поред бриге о повећању зарада запослених у просвети, ово је један од начина на који се Министарство просвете и Влада Србије показују бригу о образовном систему и просветним радницима“, рекла је министарка и нагласила да се ови процеси договарају и спроводе у сарадњи са синдикатима.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од најмање 30 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године.

У претходних седам фаза запошљавања, почев од 2020. године, радно место на неодређено време добило је више од 22.600 просветних радника у основним и средњим школама.

 

Loading