ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Студентска картица

Студентске картице су велики и важан пројекат који је покренут на иницијативу студената. Пријава за Студентске картице је почела у понедељак, 13. новембра, док примена студентских картица почиње 1. децембра 2023. године.

Корисници студентских картица могу бити студенти свих високошколских установа у Србији – приватних и државних универзитета, факултета, високих школа, високих школа струковних студија и академија струковних студија.

Пријава студената за студентске картице почела је у понедељак, 13. новембра 2023. године, у подне, преко сајта Управе за трезор.

Студенти приликом пријаве уносе ЈМБГ, уносе број мобилног телефона како би били обавештени када је картица готова, бирају факултет и експозитуру Банке Поштанска штедионица где желе да преузму картицу. Такође, студенти дају сагласност за обраду података.

Рок за израду картица је око 7 до 10 радних дана.

Пријава за студентску картицу није временски ограничена.

Рок за израду картица је око 7 до 10 радних дана.

Студенти могу проверити статус своје пријаве, као и да пријаве уколико имају проблем са пријавом.

  • Студентска картица ће бити и платна. Свим студентима који се пријаве за картицу биће отворени текући рачуни у банци “Поштанска штедионица”, чије ће одржавање бити потпуно бесплатно, а добиће ДИНА платну картицу која ће на себи имати и јединствени број сваког студента, па ће служити и као идентификациона.
  • Студенти корисници стипендија и кредита моћи ће да користе студентску картицу за примање ових врста подстицаја
  • Уз студентску картицу студенти ће моћи да остваре различите попусте и погодности

Све заинтересоване компаније које желе да се прикључе Пројекту студентске картице могу се јавити на sk.admin@prosveta.gov.rs

Loading