ЋИРИЛИЦА | LATINICA

„Читајте што више“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас на Сајму књига Школски дан поручивши деци и младима: “Читајте што више”.

„Нови нараштаји морају да схвате да је књига драгоценија од интернета и да их може оплеменити. Наша жеља је да школске библиотеке буду што боље опремљене и због тога ћемо до краја године започети са активностима на реализацији пројекта опремања школских библиотека“, рекао је министар Шарчевић. Министар је, такође, најавио и школска такмичења у читању.

Министар Шарчевић је истакао значај српског језика и важност чувања ћирилице, али је поручио читаоцима да читају и друге књиге и на другим језицима и књиге писане латиницом.

Након отварања Школског дана, министар је посетио штанд Ирана, почасног госта Сајма књига, као и штанд Центра за промоцију науке. На штанду Центра за промоцију науке министар је разговарао са децом и представницима 12 нaучних клубoвa из цeлe Србиje.

Издавачи су се потрудили да припреме посебан програм за Школски дан, те су угоститли писце за децу и младе, који су разговарали са својим читаоцима и потписивали књиге.

Loading