ЋИРИЛИЦА | LATINICA

50 интерактивних табли за 50 школа

Државна секретарка министарства просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић присуствовала  је данас  уручењу  интерактивне табле компаније Бамби  Основној школи ”Вук Караџић” у Сурчину.

Бамби је поводом 50 година бренда Плазма донирао 50 интерактивних табли основним школама широм Србије, што је једна од највећих донација пословног сектора у образовни систем у последњих неколико година.

Државна секретарка је истакла да је радује чињеница што значај улагања у образовање и његово унапређење осим Министарства, чија је то обавеза, препознаје и све више приватних компанија.

Изузетно вредном донацијом, компанија Бамби, показује да је пример успешне и друштвено одговорне компаније којој је од велике важности будућност генерација које долазе, рекла је  Ланговић Милићевић.

Она је нагласила да употреба  интерактивне табле у основним школама ће унапредити  квалитет образовно васпитне наставе и припремити ученике  на употребу информационе технологије у  21 веку.

Према речима Бојана Радуна, генералног директора компаније Бамби, ово је једна од највреднијих донација које је та компанија дала  у 50 година постојања. Он је додао и да је као један од најомиљенијих домаћих брендова, Плазма увек била део сваке породице и да на овај начин узвраћа захвалност свима који су уз њу све ове године.

Желим да сви ученици у 50 школа ову таблу искористе за остварење својих потенцијала, јер ће они једног дана бити снага и енергија на коју ћемо се сви ослањати. А Плазма ће бити ту да им увек пружи подршку,  истакао је Радун.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж честитао је компанији  Бамби на укључивању у битку за будућност и припремање младих генерација за изазове који су пред њима.

Свака компанија која одлучи да се укључи у ову битку је победник, поручио је Чадеж.

Представници медија и гости су имали прилику да се на лицу места упознају са предностима интерактивне табле, са њеном практичном применом на часу, као и да од наставника и ђака чују прве утиске о савременом начину рада и предавања.

Интерактивне табле представљају другу генерацију табли произведених у Србији. Табла са екраном на додир од 87 инча, у новој верзији сједињује оптичко-ласерску технологију, а садржи и заштитну фолију која штити од механичких оштећења. Табла поседује уграђени интерактивни систем најновије генерације који се повезује са рачунаром и видео пројектором како би настава била што квалитетнија.

Loading