ЋИРИЛИЦА | LATINICA

70 година постојања Археолошког института

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас прослави поводом 70 година рада Археолошког института одржаној у Свечаној академији наука и уметности у Београду.

Нашу традицију и баштину морамо приближити млађим генерација, не само кроз екскурзије већ и кроз обуке, семинаре, различите кампове, рекао је Шарчевић и том приликом додао да Министарство дуго и успешно сарађује са Археолошким институтом . Прослави поводом седамдесет година постојања Археолошког института присуствовали су бројни академици, професори као и стручњаци.

„ Седамдесет година постојања на Балкану је велика традиција“ нагласио је Владимир Костић, председник Српске академије наука и уметности.

Археолошки институт основан је 4. јуна 1947. године у Београду, при САНУ. Током протеклих 70 година свог постојања и рада, Археолошки институт је постао најзначајнија научна институција у домену археологије у нашој земљи.

Током следећих деценија Археолошки институт је прешао дуг пут до савременог европског института у домену археологије, тако да данас у међународним оквирима представља цењену научно-истраживачку институцију.

Loading