ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Безбедност деце у школама је приоритет

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са Драгaном и Бојаном Јанковић, родитeљима Алексе Јанковића, који је извршио самоубиство због вишемесечног вршњачког насиља, као и са Маријом Чех, председницом Савета родитеља ОШ „Војвода Путник“.
Безбедност деце је приоритет, сагласили су се саговорници и истакли да је то задатак не само образовно-васпитног система већ целог друштва.
Министар Шарчевић је рекао да је у току рад на конфигурацији нових родитељских тела и начина на који ће они бити укључени у рад школа. „ За разлику од садашњих Савета родитеља у којима се њихов глас не чује, нови систем ће подразумевати већа права али и веће обавезе за родитеље“, нагласио је министар.
Родитељи Алексе Јанковића замолили су министра у име свих родитеља који их подржавају да заштити децу жртве вршњачког насиља. „Видимо да сте спремни и решени да се ухватите у коштац са проблемом вршњачког насиља. Имате наше пуно поверење и подршку“, рекао је Бојан Јанковић.
Када је реч о безбедности деце први приоритет Министарства биће увођење камера у све школе, али камера које ће бити повезане са полицијским станицама, истакао је министар и додао да ће у потрагу за системским решењем и законским оквиром који се тиче вршњачког насиља Министарство укључити све заинтересоване стране.

Loading