ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Билатерална сарадња са Мађарском

Полазећи од потребе да се унапреди научна и технолошка сарадња уз поштовање заједничких и уважавање националних интереса, а на основу Споразума између Савета Министара Србије и Црне Горе и Владе Републике Мађарске о сарадњи у области образовања, науке, културе, омладине и спорта, закљученог 13. марта 2006. године и Програма сарадње у области образовања, науке и културе између Владе Републике Србије и Владе Мађарске за период од 2015. до 2017. године,  потписаног 1. јула 2015. у Будимпешти, расписан је позив за подршку заједничким пројектима, извршена оцена примљених предлога пројеката и на бази резултата формирана листа пројеката који ће добити подршку у наредном двогодишњем периоду.

Усаглашен је и потписан Протокол Заједничке српско-мађарске комисије коју су именовали Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Национална служба за истраживање, развој и иновације Мађарске за научну и технолошку сарадњу, чији саставни део чини и листа одобрених пројеката.

Од укупно 47 предложених пројеката који су испуњавали услове Конкурса, усвојена је листа за финансирање 10 пројеката у двогодишњем периоду, са почетком реализације од 01. новембра 2017. године.

Листa одобрених пројеката за пројектни циклус 01.11.2017. – 01.11.2019.

 

Loading