ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Дан отворених врата у Ваздухопловној академији

Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање присуствовала је дану отворених врата Ваздухопловне академије и разговарала са будућим средњошколцима и њиховим родитељима.

Школске 2017/2018.године Ваздухопловна академија биће једина школа у Србији у којој ће сви образовни профили бити реализовани по моделу дуалног образовања.

Родитељи и будући средњошколци највише су били заинтересовани за предности које у њиховом будућем школовању доноси дуално образовање које ће у Ваздухопловној академији бити реализовано кроз уговоре са Министарством одбране и компанијама Ер Србијом, Јат Техником и Аеродромом Никола Тесла који су уз подршку Министарства просвете науке и технолошког развоја недавно потписани.

Одговарајући на питања родитеља у вези са предностима дуалног образовања, Габријела Грујић је рекла да су Отворена врата пример добре сарадње родитеља и школе у подршци деци при одабиру будућег занимања. На Дану отворених врата учествују сви наставници школе који представљају ученицима и родитељима предности уписа ове школе и које компетенције ће њихова деца развијати уколико се одлуче да упишу Ваздухопловну академију.

Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2017/2018.годину Министарства просвете науке и технолошког развоја предвиђен је упис 192 ученика у Ваздухопловну академију, на десет образовних профила. На дан отворених врата,како би  се упознали са својом будућом школом, дошла су 132 ученика из Србије, Црне Горе и Македоније.

Loading