ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић честитала Земунској гимназији 165 година успешног рада

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић честитала је Земунској гимназији 165 година постојања и пожелела им успех и у будућем раду.

„У овом дивном здању крије се енергија и посвећеност, искуство и дугогодишња традиција. Данас је Земунска гимназија највећа гимназија у Србији која броји више од 1300 ученика. Високо место на ранг листи пожељних школа резултат је пре свега добре наставне и ваннаставне праксе, посвећеног рада наставног особља и стручних сарадника, али и одговорног и ефикасног руковођења“, рекла је министарка на свечаној академији.

Истакла је да руководство школе веома успешно савладава све изазове како би образовање било квалитетно и доступно сваком ученику.

„Земунска гимназија, је пре свега окренута потребама и интересовањима ученика. Одговарајући на афинитете и интересовања ђака, њихова школа их одговорно и професионално припрема за даље нивое образовања, али и за животне изазове“, рекла је министарка.

Додала је да будући ученици препознају квалитет наставе и да су заинтересовани за мноштво секција и пројеката које ова школа нуди.

Такође, познато је да некадашњи ученици са поносом истичу да су били ђаци Земунске гимназије и да радо посећују бившу школу и своје наставнике, али и да успешно настављају универзитетско школовање.

На свечаној академији обратио се и Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, декан Медицинског факултета у Београду проф. др Лазар Давидовић и директор Земунске гимназије Милош Бјелановић.

Loading