ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Донације друштвено одговорних компанија су значајне

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић присуствовала догађају у Врбасу поводом донација које је за вртиће обезбедила МК Група и АИК Банка кроз свој друштвено одговорни програм „Подршка породици“.

Министарка Ђукић Дејановић је том приликом истакла да је предшколска установа „Бошко Буха” у Врбасу једна од осам предшколских установа које су добиле подршку ових друштвено одговорних компанија

Последњих година Министарство просвете гради и дограђује објекте предшколских установа широм Србије. Циљ Министарства је да обезбедимо додатне капацитете у вртићима како би обухват деце предшколским васпитањем и образовањем био што већи”, рекла је она и додала да је унапређивање доступности, квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања, један од стратешких приоритета Владе Републике Србије и Министарства просвете.

Компаније МК Група и АИК Банка ове године донирале су 350.000 евра вртићима широм Србије. Средства за реновирање и опремање добиле су предшколске установе у Врбасу, Бечеју, Пећинцима, Ковачици, Новом Саду, Нишу, Рашкој и Голубцу. Захваљујући донацијама за унапређење услова у овим установама, деца сада бораве у лепшем и креативнијем окружењу.

Јован Пурар, директор сектора правних и општих послова МК Гроуп објаснио је да се у оквиру програма „Подршка породици“ издваја 750.000 евра за реновирање и опремање више од 20 вртића у целом Адриа региону.

За осам вртића у Србији, у општинама у којима послујемо, донирали смо 350.000 евра. Врбас је посебно значајан за нас јер у њему има много деце наших запослених. У овој општини запошљавамо 850 људи у Карнексу и Суноко фабрици шећера. Надамо се да је реновирање овог вртића допринело бољим условима и лепшем одрастању наших малишана. Такође, срећни смо што улажемо у нове генерације које су наша будућност и верујемо да најбоље тек долази”, истакао је Јован Пурар.

Донација вртићу „Бубица” у оквиру предшколске установе „Бошко Буха” у Врбасу обухватила је комплетно реновирање два спрата, уз замену подова и врата, куповину новог намештаја за дечије собе, опремање купатила, сређивање дворишта и уређење кухиње.

Захваљујем се компанијама МК Груп и АИК Банци које су у оквиру свог друштвено одговорног програма донирале 170.000 евра за реконструкцију нашег вртића у Врбасу. Верујем да ће ова донација допринети квалитету одрастања и лепшој будућности наших најмлађих, а значајно ће помоћи и нашим запосленима, приликом обављања свакодневних активности које су усмерене на децу”, закључио је Небојша Дешић, директор вртића у Врбасу.

 

 

Loading