ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Медицински факултет у Београду је један од стубова академског живота

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић рекла је поводом 103. годишњице Медицинског факултета у Београду да ова образовна институција својом богатом историјом, али и импoзaнтним научним рeзултaтима представља један од стубова развоја медицине, медицинске едукације и истраживања, као и академског живота у Србији.

Она је на свечаности поводом Дана Медицинског факултета рекла да је од свог оснивања па све до данас, ова установа успела да  одржи концепт савременог истраживачког факултета и високу европску репутацију.

Овако дуго – 103 године може да траје само нешто што вреди, нешто што се стално надограђује и унапређује, мења и прилагођава новим временима“, истакла је министарка.

Она је рекла да о квалитету образовања који ова високошколска установа пружа говори и велико интересовање студената баш за упис на Медицински у Београду.

Верујем да ћете наставити да студентима усађујете, не само потребно знање из медицинских наука, већ и праве вредности, да ћете наставити да код њих подстичете љубав према професији која је једна од најхуманијих“, поручила је министарка која и сама била студент ове високошколске установе.

Ђукић Дејановић је нагласила да је Министарство просвете захвално професорима и студентима Медицинског факултета због изузетног доприноса у промовисању вредности савремене медицинске науке.

Зато је наш заједнички циљ да Медицински факултет и убудуће остане водећа институција европске универзитетске слике и да створимо повољан академски амбијент за образовање нових генерација младих људи посвећених медицини и њеним достигнућима“.

Loading