ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић: Основна школа „Стефан Немања“ остаје њеним ђацима, никоме је не уступамо

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић  приликом посете Основној школи „Стефан Немања“ на Сењаку рекла је да ова школа остаје њеним ђацима и да никоме неће бити уступљена. Она је истакла да су нетачни наводи који су се претходних дана појавили у медијима да ће школа бити срушена како би на том месту била, како је наведено, „француска школа“.

Овде смо због истине, да демантујемо приче које су се појавиле у јавности и узнемириле родитеље ђака ове школе. Школа неће бити срушена, продата, уступљена и неће се ништа слично са њом десити. Да ли неко има намеру да прода, руши или било шта ради са овом школом- нико не само да нема намеру , него смо просто изненађени инсинуацијама које су, може бити, чак и злонамерне, а може бити и из неразумевања “, рекла је министарка Ђукић Дејановић приликом обиласка школе.

Она је рекла да се са представницима школе разговарало шта може да се уради да се услови још више унапреде.

Према њеним речима, ако би се у будућности изводили неки грађевински, урбанистички планови, то ће бити само да се побољшају услови за ученике, којих је у овој школи више од 400.

Члан Привременог органа града Николе Никодијевића рекао је да се парцела која припада школи неће никоме уступити, нити ће се школа рушити, наводећи да у овој власти нису „варвари“.

Ми смо подигли и обновили више школе у ​​последњих десет година, него било ко пре нас. У плану је да градимо још школе јер су такве потребе Београда“, рекао је Никодијевић.

Он је рекао и да је почело пријављивање родитеља како би добили 20.000 динара, намењених куповини уџбеника за децу која иду у основну и средњу школу, док су прошле године добијали комплете бесплатних уџбеника.

 

Loading