ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ђукић Дејановић пожелела срећан почетак студија бруцошима на Правном факултету

Mинистарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обратила се данас бруцошима на Правном факултету у Београду и пожелела им срећан почетак студија и успешну академску годину.

Верујем да сте поносни што сте постали део Правног факултета Универзитета у Београду, за који можемо рећи да представља расадник најпрестижнијих стручњака у области права – адвоката, тужилаца, судија, научника, професора, академика, али и државника и дипломата. Правни факултет у Београду био је и остао водећа образовна и научна институција у области права“, истакла је министарка.

Овај факултет, како је истакла, данас је модерна и квалитетна међународно призната и препозната високошколска установа, која негује интердисциплинарни и компаративни приступ у образовању.

По броју студената, како је додала, ово је један је од највећих у региону, са око 8.000 студената на основним студијама, око 1.500 студената на мастер и докторским академским студијама.

Познато је, како је додала, да Правни факултет учествује на бројним међународним стручним такмичењима, на којима студенти овог факултета освајају запажене резултате, те да је то успех за целу академску заједницу у Србији, али и потврда квалитета рада и студената и њихових професора.

Она је бруцошима поручила да ће завршетком студија на овој установи постати део породице правника, коју чини преко 50.000 дипломираних правника и преко 2.000 магистара и доктора наука у области права одшколованих на овој угледној институцији

 Драги бруцоши, пред вама је нова етапа у образовању, али и животу. Избор факултета један је од важнијих избора. Током студија стицаћете нова знања и вештине, важне за вашу будућу професију. Ово је прилика да испољите све своје потенцијале. Надам се да ће овај факултет испунити ваша очекивања и да ће професија којом ћете се бавити бити круна вашег школовања“, истакла је министарка  Ђукић Дејановић, додајући да имају и да ће имати подршку Министарства просвете, када је реч о обезбеђивању  још бољих услова за рад и учење, али и за квалитетан смештај у  студентским домовима, као и за стипендије.

Бруцошима су се обратили и декан Правног факултета проф. др Зоран Мирковић, министарка правде Маја Поповић, председник Врховног савета судства Зорана Делибашић.  Академски хор „Обилић“ Културно- уметничког друштва „Бранко Крсмновић“ извео је пригодан  уметнички програм.

 

 

Loading